Превърнете дарбата и уменията си в кариерно предимство.

Многото работни места разчитат на силни комуникативни умения, но това може да означава редица неща, от това да можете да представите мислите си по ясен, сбит начин до това да сте отличен писател. В някои случаи обаче въпросните умения за комуникация са по-скоро буквални. Големи приказливци, моля, пристъпете към микрофона – време е да блеснете. Някой, който има дарбата на да говори и е в състояние да сподели този подарък с много различни типове личност, се оценява в множество индустрии.

Къде можете да използвате таланта си да работи за Вас? Ето и няколко подходящи професии, в които можете да използвате умението си да говорите:

Търговски представител

Какво ще правите: търговските представители прекарват по-голямата част от дните си по телефона и/ или срещи с клиенти, за да продават рекламни, маркетингови и медийни спотове. Ключ към техния успех? Развитие на стабилни взаимоотношения с техните клиенти, което, разбира се, означава много разговори.

От какво се нуждаете: бакалавърска степен и обучение на работното място.

Говорител

Какво ще правите: ще говорите по микрофон, за да представяте музика, новини, спорт, време, време, трафик и т.н. в радиото или телевизията. Съобщаващите трябва постоянно да информират за актуални теми, да гарантират, че са готови да преценят прекъсването на събитията в ефир, или чрез своите коментари, или в дискусии с гостите.

Какво ви трябва: Обикновено се изисква бакалавърска степен по журналистика и комуникации.

Треньор

Какво ще правите: Независимо дали играта е голф или хокей на лед, задача на треньора е да преподава, тренира и мотивира спортисти, които се състезават за победа, или за своето училище, или за отдих.

Какво е необходимо: Някои позиции може да изискват бакалавърска степен плюс предишен опит или като спортист или треньор, за да демонстрирате обширни познания за спорта, който тренирате.

Специалист обслужване на клиенти

Какво ще правите: Ценна част от всяка индустрия, представителите обслужване на клиенти непрекъснато поставят въпроси и притеснения от клиентите, по телефона или лице в лице, а понякога дори и чрез имейл или чат на живо. Очаква се представителите на компанията да познават продуктите/ услугите на компанията, за да могат да отговарят на въпросите на клиентите и да могат да общуват ясно.

От какво се нуждаете: средно образование и обучение на работното място, както и меки умения, като търпение и такт.

Организатор на събития

Какво ще правите: Планиращите събития отговарят за организирането и обработката на всеки последен детайл от събития, церемонии и професионални срещи. Това изисква много разговори. Първо се срещат с клиенти, за да обсъдят изискванията и бюджетите, а след това започват да подреждат места, транспорт и други подробности. Планировчикът е в непрекъсната комуникация с клиента и доставчиците, за да се увери, че всичко става на мястото си навреме.

Какво ви трябва: Обикновено се изисква степен бакалавър. Опит в сферата на хотелиерството може да се очаква за някои позиции.

Фитнес инструктор

Какво ще правите: Помислете за фитнес инструктори и лични треньори като мотивационни лектори, които водят групови класове и частни сесии, за да насърчите клиентите да влязат в по-добра форма. Те обикновено преподават във фитнес зала, здравен клуб, център за отдих или друго съоръжение и по възможност в домовете на отделни клиенти.

От какво се нуждаете: Официалните изисквания за обучение варират в зависимост от спецификацията, но минимума, който се изисква е сертификат.

Учител

Какво ще правите: Спомняте ли си какво беше от другата страна на бюрото? Сега е ваш ред да извадите знанията от предната част на класа – сутрин до следобед, пет дни в седмицата. Учителите трябва да имат цялостно разбиране на предметите, които преподават и да имат издръжливостта да говорят през целия ден, често повтаряйки един и същ материал на различни класове ученици.

Какво ви трябва: Бакалавърската степен и държавното сертифициране обикновено са минималните изисквания, но може да се изисква допълнително обучение в специални области.

Специалист човешки ресурси

Какво ще правите: Специалистите по човешки ресурси назначават, настаняват и ръководят служители чрез HR процедури. За да постигнат това ефективно, те трябва да развият силни връзки с повечето хора, които срещат. (Това означава много приятелски настроения.) В допълнение, те се консултират с работодатели, за да намерят пропуски в заетостта, да интервюират кандидати, да насочат кандидати за работа и да организират ориентация на новите служители.

Какво е необходимо: бакалавърска степен по бизнеадминистрация или HR, често се очаква, но в някои случаи може да е необходимо допълнително образование. Необходими са междуличностните умения и зачитането на личния живот и конфиденциалността по въпросите на персонала.

Преводач

Какво ще правите: Преводачите помагат на хората да общуват през езиковите бариери, като превръщат един език в друг, обикновено в офиси, училища, съдебни зали, болници и конферентни центрове. Това означава, че преводачът автоматично е част от всеки разговор, който се осъществява в присъствието на техния клиент.

Какво е необходимо: владеенето на родния език и поне един чужд език на професионално ниво са задължителни, а бакалавърската степен е типично минимално изискване.

Специалист връзки с обществеността

Какво ще правите: PR специалистите са като мегафони. Те непрекъснато се срещат с хора и извършват телефонни обаждания, за да популяризират кампания или марка пред обществеността, която включва потребители, инвеститори и репортери.

Какво е необходимо: бакалавърска степен в сфера като PR, журналистика, комуникации или английски език е минимум.

Репортер

Какво ще правите: Преди репортер да публикува една-единствена дума, трябва да проведе множество интервюта (и последващи такива) с техните източници, за да разяснят историята. Традиционно тази работа беше свързана с вестници и списания, но днес репортерите изследват теми и пишат статии за уебсайтове и блогове.

Какво е необходимо: бакалавърска степен в сфера като журналистика или комуникации е типична отправна точка. Може да се очаква стаж или опит във вестник.

Адвокат

Какво ще правите: Съдебните адвокати представляват клиенти в съда, като използват доказателства и факти, за да аргументират в полза на клиента. Това изисква адвокатите не само да ангажират устно съдията и съдебните заседатели, но и предварително да разговарят с клиенти и свидетели, за да ги подготвят правилно за процеса.

Това, от което се нуждаете: магистърска степен и юридическа степен, плюс преминаване на всички държавни изпити. Съдебните адвокати често трябва да стават на крака, за да реагират на променящите се обстоятелства, аргументи и тактики и се нуждаят от умения като съпричастност и убеждаване, за да спечелят съдия или съдебни заседатели.

Говорете за работа

Освен да сте бъбриви трябва да бъдете забелязани от специалистите по подбор.

Имате ли нужда от помощ за това?

Изпратете ни автобиографията си на info@hrservices.bg и ние ще имаме грижата да ви свържем с подходящи работодатели, когато има подходяща възможност за работа.

Leave a Comment