Трябва да убедите потенциалния работодател във вашето шофиране? Ето как да съобразите страстта и уменията си с компанията.

Знаем, че сте го чували и преди, но си струва да повторите: Трябва да обичате работата си. В крайна сметка прекарвате огромна част от живота си на работа. Ключът към това да бъдеш щастлив – и добър – в работата си е да бъдеш мотивиран. Страхотният шеф трябва да е наясно с това и ще иска да знае какво ви мотивира, защото когато сте доволни от работата си, вие също ще свършите повече работа.

Представяне на интелигентни, нови и ефективни стратегии за търсене на работа.

Въпросът за интервюто „Какво те мотивира?“ е с отворен край, но има добри и лоши начини да отговорите на него – затова трябва да подготвите отговора си предварително.

Направете самооценка

За да разберете какви ще са вашите точки за говорене, помислете за предишния си трудов опит. Какви проекти ви накараха да се почувствате енергични? Какво ви хареса най-много на последната ви работа? За какво ставате сутрин от леглото?

Един от начините да раздвижите паметта си е да разгледате автобиографията си. Това е най-лесното напомняне за това, което сте постигнали.

Можете също така да разгледате минали отзиви за ефективността или обобщено просто не забравяйте да се съсредоточите върху постижения, които не само ви направиха щастливи, но и ви направиха ценен актив за предишния ви работодател.

Получете оценка на трета страна

В допълнение към някои саморефлексии, вие ще искате да се обърнете към бившите си колеги („Какво е причината да ви хареса да работите с мен?“). Бихте могли също да получите обратна връзка от бившите си мениджъри. („Кои бяха едно или две неща, за които винаги можехте да разчитате на мен?“)

Начинът, по който тези хора реагират, може да ви даде представа какво ви мотивира. Плюс това, можете да включите препоръка в отговора си по време на интервюто за работа.

Съобразете мотивацията си с целите на компанията

Това е възможност да покажете, че сте в добра културна форма за компанията. Как Всъщност е доста просто: Погледнете мисията на компанията, за да видите какви са основните й ценности и след това да приспособите отговора си по подходящ начин.

Например, ако компанията каже, че инвестира в развитие на служителите, можете да кажете: „Учането на нови неща е важно за мен и това, което обичам в тази работа, е колко възможности за обучение има.“ След това бихте говорили за конкретни умения, които сте усъвършенствали на предишни работни места и защо, ако ги имате, ще ви направи ценен служител.

Примерни отговори

Очевидно как ще отговорите на този въпрос ще зависи от това, което ви мотивира като личност, но все пак искаме да предложим няколко примера за добри отговори. Ще забележите, че всеки започва с „Обичам“. Защо? Защото показва, че сте запалени по това, което правите!

Добри отговори

• За работа за връзки с обществеността: „Обичам да говоря с нови хора и да изграждам отношения.“

• За работа на бизнес анализатор: „Обичам да измислям как да тълкувам  данните и да ги представям на потребителите.“

• За консултантска работа: „Обичам да помагам на компаниите да станат по-ефективни и да работя с мениджъри, за да намеря начини да направя бизнеса по-печеливш.“

• За работа на координатор на събития: „Обичам да организирам срещи, конференции и фирмени отстъпки. Един от любимите ми аспекти на тази индустрия е, че пътувам по работа. “

От другата страна, ето какво не бива да казвате:

Лоши отговори

• „Подобряване. Обичам да получа повишение. „

• „Пари.“ (Предупреждение: Ако кандидатствате за продажба или финансова работа, това може да е добър отговор.)

• „Наличие на възможно най-много свободно време.“

Използвайте автобиографията си, покажете ентусиазма си

Изводът: Знаейки какво мотивира, можете да осигурите по-фокусирано търсене на работа. Работодателите искат да наемат енергични хора, които могат да помогнат за създаването на положителна работна среда – и ваша отговорност е да покажете, че отговаряте на изискванията. Една от най-ранните възможности, с които можете да ги убедите в това, е във вашето резюме.

Искате ли да използвате помощ? Вземете безплатна оценка на автобиографията си днес от експертите на HR Services. Ще получите подробна обратна връзка след два работни дни, включително преглед на вашия външен вид и съдържание на автобиографията и прогноза за първото впечатление на специалиста по подбор на персонал. Експертите на „Ейч Ар Сървисиз“ ще ви покажат как да се представите в най-добра светлина, така че да блеснете в положителна светлина. Изпратете ни автобиография на info@hrservices.bg днес.

Leave a Comment