Когато мениджърите по подбор питат за вашето идеално работно място, те се опитват да разберат дали ще бъдете подходящ за работата и организацията.

Ето какво искат да чуят

Търсещите работа и работодателите се грижат много за културното приспособяване, така че когато в интервю за работа ви помолят да опишете идеалната си работна среда, можете да сте сигурни, че всички в стаята се интересуват от това, което ще кажете. Според едно проучване, 88% от наетите лица заявяват, че културното приспособяване е важно при оценяването на кандидатите за работа. По същия начин, търсещите работа искат да намерят работна среда, която да отговаря на тяхната личност и работни предпочитания.

Познаването на типа работна среда, която ви позволява да процъфтявате, е половината битка. Вие също трябва да знаете как да отговорите на въпроса, без да се откажете неволно да се кандидатирате за работата. Направете тези стъпки, за да подготвите подходящ отговор.

Правете си изследвания

Много мениджъри по наемане поставят този въпрос пред кандидатите като лакмусов тест, за да видят колко добре се вписвате в организацията, казва Теа Кели, консултант в сферата на ЧР и автор на Get That Job! – пълно ръководство за печелившо интервю. „Потърсете припокриване между това, което искате от фирмената култура, и това, което компанията предлага“, казва тя.

За целта ще трябва да проучите задълбочено бъдещия си работодател, което изисква да погледнете отвъд уебсайта на компанията (макар че това е добра отправна точка). „Трябва да копаете по-дълбоко“, казва Марк Мойер, кариерен треньор и бизнес стратег от базираните в New York City Compass Points Advisors.

Тези шест източника могат да предложат чудесен поглед върху културата на компанията:

Социалните медии

Обърнете особено внимание на тона, „който може да ви даде добро усещане за настроението на организацията“, казва Кели.

Настоящи служители

Говорете с двама до трима работници във фирмата, за да разгледате вътрешна гледна точка за това какво е да работите там, казва Мойер, който препоръчва да поискате взаимни връзки, за да ви представят. Ако нямате споделени връзки, потърсете в базата данни с възпитаници от университете. Въпреки че със сигурност можете да задавате въпроси на служителите по имейл, срещата с тях лично може да ви помогне да заздравите отношенията.

• Интервюта в мрежата

За да се възползвате от този често недостатъчно използван ресурс, „пробийте имената на ключови играчи в компанията и вижте какво казват по време на интервюта в медиите“, предполага Коул. „Често мениджърите ще говорят за фирмената култура. След това можете да споменете, че сте виждали интервюто, когато седнете с мениджъра по наемането. „

Прессъобщения

Бързо търсене в Google може да даде представа какви са настоящите инициативи и предизвикателства на компанията.

Вижте какво бившите служители имат да кажат за работата там. Защитата? Един или два отрицателни отзива не са причина за притеснение – в крайна сметка шансовете са добри, винаги ще има няколко недоволни служители – но ако видите огромен брой отрицателни отзиви, приемете ги като предупредителен знак, казва Криси Scivicque, кариера треньор и основател на EatYourCareer.com.

• Описание на работата

Обявите за работа могат да ви помогнат да извлечете информация за работната среда на компанията.

Покажете, че сте свършили домашната си работа

След като свършите работата с проучването, време е да приложите новите си знания по време на интервюто за работа. Когато бъдете помолени да опишете идеалната си работна среда, вашата крайна цел е да подчертаете факта, че сте изследвали компанията и разбирате нейната култура.

Да речем, че искате да работите в среда за сътрудничество. В такъв случай можете да кажете на мениджъра по наемането: „От разговори с няколко служители тук открих, че вашата организация се гордее с това, че има семейна атмосфера, където връстниците работят в тясно сътрудничество. Процъфтявам в такива видове среда. Това съвпада ли с начина, по който работят тук? “

Не забравяйте обаче, че основните ви ценности трябва да се привеждат в съответствие с мисията на компанията (напр. „Искам да работя за компания, която се интересува от връщането на общността и затова съм толкова заинтересован/а от тази възможност.“)

„Ако вашата идеална работна среда не е нещо подобно на това, което разбрахте за компанията, трябва внимателно да обмислите дали наистина искате да работите там“, казва Кели.

Освен това се фокусирайте само върху описанието на работната среда, която искате – а не на тази, която не искате, казва Кели. Така че, вместо да казвам: „Не искам да работя за компания с много микроуправление“, по-добър рамков начин за кадриране, който би бил да се каже: „Обичам да работя по-самостоятелно, така че се оглеждам за подобна възможност.“

Знайте какво искате

Перфектната работа изглежда различно за всеки отделен човек, така че познаването на това, което търсите сред работодателите, ще ви помогне много да намерите задоволителна работа.

Изпратете автобиографията си на info@hrservices.bg ,а ние ще имаме грижата да ви препоръчаме на подходящ работодател.

Leave a Comment