Наемането на таланти по принцип е трудно, но наемането на служители за стартиращи фирми може да бъде почти невъзможно, поради ограничените финансови ресурси и липса на устойчивост на пазара. Наемането на грешните служители може потенциално да провали бизнес начинанието. Ето защо трябва да бъдете изключително внимателни с вашите решения и да направите всичко възможно, за да наемете най-добрите служители. По-долу можете да намерите няколко разумни предложения за наемане на таланти, когато стартирате бизнеса си:

1. Изградете фирма с мисия и визия

В началото няма да имате финансови средства, за да предложите на служителите си големи заплати. За да убедите най-добрите да дойдат и да работят за Вас, трябва да построите компания с голяма мисия и визия, които да ги вълнуват. Като основател трябва да можете да споделяте дългосрочната си визия с потенциалните си служители и да представите вашата компания по най-добрия начин. „Искате ли да продадете захар за остатъка от живота си, или искате ли да дойдете с мен и да промените света?“ С този въпрос Стив Джобс убеди Джон Скалли, изпълнителен директор на Pepsi по онова време, за да се присъедини към Apple.

2. Наемете феновете си

Наемането на почитатели означава да се наемат хора, които ще поемат собствеността в компанията, в резултат на което ще са по-ангажирани от обикновените служители. Също така, феновете ще ви подпомогнат в маркетинговите дейности. Ако те наистина се радват да работят за стартирането ви, те ще разкажат и на приятелите си колко е страхотно да работят за вас.

 3. Помислете за наемане на отдалечени служители

Ако имате трудности при намирането на таланти в района, отдалечените служители са необходимост. Дистанционното наемането означава, че имате цял свят, пълен с талантливи служители, от които да избирате. Дистанционните опции за работа са безценни. И ако отдалечените служители не са жизнеспособен избор за стартиране, може би ще можете да предложите гъвкави работни условия, като работа от офиса три дни в седмицата и два дни у дома, за да привлечете таланти, които да изберат вашата компания.

4. Бъдете страхотно място за работа

Маркетинга от уста на уста е ефективен инструмент за намиране на страхотни таланти. Ако вашите настоящи служители са доволни от работната среда, те ще говорят с приятелите си за това. Изградете и поддържайте страхотна фирмена култура, бъдете чудесно място за работа и страхотни хора ще искат да работят за вас. Служителите, които се наслаждават на работата си, колегите и работната среда, ще работят по-усилено и ще добавят повече стойност към вашата компания.

5. Започнете да изграждате марката си от първия ден

Една от основните причини хората да работят за определени компании е да бъдат свързани с популярна марка. Всеки иска да се инвестира, за да направи кариерата си една крачка напред в гореща, нова марка с възможности за растеж, което може да бъде вълнуваща причина за най-добрите таланти. От решаващо значение е да продавате ефективно фирмата си на социални медии и блогове, спонсорирайте събития, срещи и покажете на хората какво е да работите за вас.

6. Задръжте съществуващите таланти

Талантливи хора искат да работят с други талантливи хора. Те се интересуват от непрекъснат растеж и общуване с други талантливи хора, които вдъхновяват и стимулират мотивацията. Ученето един от друг и празнуването на успехите на други хора помагат на талантливите хора да изградят инерция. И когато имате голям талант, става по-лесно да привлечете още по-голям талант.

7. Предлагайте предизвикателни проекти

Талантливите хора не искат да губят време да работят върху скучни проекти. Те искат да бъдат оспорени, затова дайте на хората големи, стимулиращи, амбициозни цели и те ще се срещнат с предизвикателството и ще ви благодарят за това.

8. Говорете за вашата фирма онлайн

Бъдете отворени и имате блог и допринасяйте за съдържанието на гостите на съответните сайтове. Изградете марката си в мисловен лидер и говорете за вашата компания. Споделете уроците, които сте научили. Талантливи хора ще прочетат твоето писане и някои от тях ще искат да се присъединят към твоя екип.

9. Говорете постоянно за събитията и мрежата

Можете да разширите вашето търсене на таланти, като отделите време да говорите на събития и срещи. Говорещите ангажименти са чудесни възможности за продажба на вашата компания и визия на потенциални бъдещи колеги. Плюс това, това са страхотни мрежови среди.

Доверете ни се, за да повишим доверието на Вашите клиенти и служители във Вас.

Можете да се свържете с нас на телефон 0889 364 557 или чрез имейл на info@hrservices.bg

Leave a Comment