От меки умения като комуникация и креативност до типография и кодиране, това е, което трябва да притежавате, за да сте атрактивен на днешния пазар на труда.

Уменията за графичния дизайнер са търсени за хора, които обичат да използват дясната страна на мозъка си. Разбира се, работните места за графичен дизайн могат да бъдат стимулиращи и забавни, но те също са потенциално доходоносни. Най-добрите изпълнители печелят в U.S.A почти $ 37 на час. Освен това графичните дизайнери, които се изкачват до позицията на арт директор – човекът, който отговаря за визуалния стил и изображенията в списания, вестници, опаковки на продукти, филми и телевизионни предавания – правят средна заплата от над 83 000 долара на година.

Друга причина да влезете в тази област: В нашия визуално наситен свят графичните дизайнери са по-важни от всякога, тъй като помагат за филтрирането на визуалната какофония, с която сме бомбардирани всеки ден.

За да имате процъфтяваща кариера като графичен дизайнер обаче, имате нужда от правилния набор от умения. Прочетете, за да научите повече, след това разгледайте примерна автобиография на графичен дизайнер, за да подобрите възможностите си.

8 страхотни умения за графичен дизайн

1. Творчество

Творчеството е едно от, ако не и най-важните умения за графичния дизайнер. В крайна сметка е трудно да измислите нови идеи и иновативни дизайни, ако не знаете как да се възползвате от творческите си ресурси. Наличието на визуално око е от съществено значение, независимо в каква среда работите.

2. Комуникация

Разбирането на това, което клиентът иска от дизайна, е ключът към създаването на успешен продукт. Но в днешната дигитална ера, когато всеки е толкова индивидуално фокусиран върху своите телефони и електронни устройства, много хора не знаят как да говорят с клиенти. По този начин възможността да слушате добре, да обработвате обратна връзка и да обяснявате елементите на дизайна – без да получавате технически – ще ви даде голямо предимство.

3. Типография

Способността да се направи писменият език не само четлив, но и визуално привлекателен днес по-важна от всякога. В наши дни почти всеки може да получи достъп до всякакъв вид шрифтове, които можем да си представим онлайн, но някой, който е добре обучен и разбира как се правят и използват шрифтовете, ще бъде по-ефективен дизайнер.

4. Creative Apps на Adobe

Опитът с използването на технология е включен в много умения за графичен дизайн. Знанието как да използвате креативния софтуер на Adobe – по-специално Adobe Illustrator, InDesign и Photoshop – е основно изискване за много задачи за графичен дизайн. Всъщност толкова е неразделна част от това да си графичен дизайнер, че сега виждаме ученици, които използват софтуера в гимназията и дори в средното училище.

5. Интерактивни медии

Интерактивните медии са увлекателен термин за дизайнерски продукти, които активно ангажират потребителя чрез носители като текст, движещо се изображение, анимация, видео, аудио или видео игри. Презентирайте се на възможно най-много различни видове медии.

6. Програмиране

Въпреки че не е нужно да сте експерт в програмирането, за повечето работни места за графичен дизайн, основното разбиране на HTML е важно, защото ви учи как да разберете работата, която е свързана със създаването на уебсайт. Изучаването на основите на Java и C ++ ще ви направи още по-продаваеми на пазара на труда.

7. Брандиране

Това бизнес умение е критично за графичните дизайнери. Всъщност, за да можете да разберете нуждите на клиента, първо трябва да разберете марката на клиента. По-специално брандирането чрез социални медии се отнася за много работни места за графичен дизайн в момента.

8. Представяне на презентации

Графичните дизайнери по същество са разказвачи на истории. Така че, като имате възможност да вземете сложни данни и да ги представите по ясен, смилаем начин на клиенти или клиенти, това ще ви направим по-ценен служител.

Накарайте вашите умения за графичен дизайн да работят

Като графичен дизайнер знаете колко важно е чистото и ясно оформление за привличане на нечие внимание. Както и ние.

Искате помощ при търсенето на работа? Изпратете CV на info@hrservices.bg сега.